Blog170px diy150px tante170px cv170px

onsdag den 27. juli 2011

Rør til strikkepindeneDu skal bruge
-Et paprør, gerne med propper i enderne, f.eks. et plakatrør til forsendelse
-Tapet, kraftigt papir eller plakat til at beklæde med
-Lim (klisterlim, fortyndet bogbinderlim, tapetklister eller måske bare trælim)
-Målebånd
-Pensel
-Hobbykniv
-Lineal til at skære efter (allerhelst stållineal- skær altid langs ryggen!)

Hvis du har et rør beklædt med blankt papir ligesom jeg, skal du slibe det ganske let med fint sandpapir og derefter give det en gang grundmaling. Dette gør at mønsteret ikke ses igennem papiret og at limen binder. Hvis limen vil prelle af på den glatte overflade bliver det beklædte resultat bulet og ujævnt - det skete for mig!

Mål rørets længde og omkreds, læg 3 mm til omkredsen og 3 cm til længden (2x 1,5 cm til ombuk, men hvis propperne går meget stramt er det smart at undgå ombuk.


Hvis du ligesom mig bruger en plakat (jeg fandt denne skønne kunstplakat i storskrald), søg da efter et udsnit der gør sig godt.
Skær firkanten ud med hobbykniven.
Mal evt. røret med grundmaling og lad det tørre.

Pensl et jævnt lag lim på bagsiden af papiret og placér røret derpå. Glat papiret efterhånden som du ruller det på, hele vejen rundt. Der er 3 mm overlap. Tør straks overskydende lim af med en fugtig klud.

 Klip nu hakker med cirka 7 mm mellemrum hele vejen rundt i det overskydende papir, smør lim på flapperne og buk dem ned en ad gangen.
Lad limen tørre, sæt propperne på plads igen, og voila! Smart opbevaring af strikkepinde.

3 kommentarer:

  1. Er du vimmer Cille ,hvor er det fiiiiint :-)

    SvarSlet
  2. lækkert rør! Minder mig om et min bedstemor har. Jeg har bare mine hæklenåle i et syltetøjsglas som jeg stjal i kantinen på designskolen i sin tid. Jeg har ikke engang taget etiketten fra de økologiske rødbeder af. Kunne vist godt trænge til en opdatering ala dit rør

    SvarSlet