Blog170px diy150px tante170px cv170px

søndag den 1. maj 2011

Kender du Ahrensbergs Ismejeri?

Dette er endnu et indlæg der er forsinket pga. sygdom og egentlig også flytning

Lige på hjørnet af min gade er der det dejligste ismejeri. Jeg har længe glædet mig til de åbnede, for jeg elsker bare deres is, især lakridsisen! Og nu har jeg fået årets første is.

Al isen er lavet fra bunden om morgenen så den er frisk når man køber den. Der er ikke tilsætningsstoffer i. Jordbæris er lavet af jordbær. Lakridsis er lavet af lakridsstænger. Der er ikke noget fuskeri.
Manden bag disken er rigtig rar, giver smagsprøver når man, af gode grunde, ikke kan vælge, hilser når jeg eller min kæreste kommer forbi vinduet, er god til at snakke med børn og er i det hele taget bare i det rigtige job.


Der er vanvittigt mange spændende isvarianter, faktisk fortalte ismanden os engang at de har 334 (så vidt jeg husker) smagsvarianter i løbet af et år!


To af dem er bacon- og leverpostejis, men det er til de firbenede, der har deres egen isbar udenfor.

Der er vældig fint inde i isbutikken, det er tydeligt at indehaverne (også) er vilde med amerikanerbiler, gammeldags metalskilte med pinups og så videre.
De har også den her enarmede som jeg er lidt vild med.


Jeg synes du skulle lægge vejen forbi isbutikken i løbet af sommeren og smage den gode is.
Ålborggade 19, 8000 Aarhus C


Det er som om danskerne efterhånden har fået øjnene op for kvalitetsis, og det undrer mig ærligt talt at der stadig er nogen som køber halvgammelt syntetisk is i en kiosk og synes at cartédor er sagen, men det er nok fordi de ikke er så heldige at have et ismejeri på hjørnet!


2 kommentarer:

  1. det er noget virkelig godt is der - har smagt pistacie og chokolade. Leyla, Frank og jeg var en tur forbi på åbningdagen, som tilfældigvis faldt sammen med et bagagerumsmarked på Ingerslev ;)

    SvarSlet
  2. Jeg var desværre i København på åbningsdagen - måske skulle vi ses til bagagerumsmarked og is en søndag?

    Chokoladen er v i r k e l i g også god. Den overvejede jeg også da jeg var der oppe idag - men jeg delte med Michael og han er ikke så chokoladepjattet. Pistacie skal jeg helt klart prøve næste gang! Jeg kunne ikke lide det som barn, nok også fordi der var underlige klumper i, men mon ikke jeg har lært det..

    SvarSlet