Blog170px diy150px tante170px cv170px

fredag den 8. april 2011

Færdig!

Jeg sidder i toget til Herning nu med en deform dragtpose, den skriftlige opgave og 2 kæmpekuverter med bilag. Min lille, lyserøde computer og en hjemmebagt bolle forsøder ventetiden. Texilseminariet er en videregående uddannelse der tager 3½ år at gennemføre. Man bliver proffesionsbachelor i tekstile fag og formidling (okay, det gør man ikke mere, de har lige fået en ny bekendtgørelse, men jeg kender ikke det nye navn - det er stadig det samme) Opgavens emne var "Geometri i Tekstil" og der skulle afleveres et færdigt produkt, tekstil disciplin var valgfri, der skulle afleveres en skriftlig redegørelse for materiale- og farvevalg, teknik, ideudvikling osv. Min. 2 sider tekst. Jeg har arbejdet med min opgave de sidste 2 uger, cirka, og jeg har virkelig ladet mig selv give slip på alt det jeg plejer at lave. Jeg syr altid noget fra 1940'erne eller 1950'erne og skriver om det - for det er dér mit hjerte er. Jeg har tænkt udover min egen næsetip og ladet mig rive med at skøre ideer om geometri. Jeg har syet en nederdel, en bodystocking, skulder-dimser og en skrevet en opgave om projektet.
Damen her tegnede jeg i morges og vedlagde mine skitser, for at give et helt indtryk af sættet. Jeg vil gerne understrege at jeg ikke er nogen øvet tegner og jeg ikke vil blære mig med mine tegnekundskaber, for de er ærligt talt begrænsede.

Bodystocking med skulderstykker monteret. De sidder fast med småbitte dukkeknapper og trenser. Kan lige skimtes, det er det, der skinner.
Her får I så lige et herligt foto af mig uden make-up og med "jeg-har-lige-været-i-bad" frisure. Det er altså body'en det handler om, den har lav benskæring, har høj hals fortil og stor halsudskæring bagpå. Den store udskæring er for at jeg skal kunne komme i den selvom der ikke er nogen lynlås- eller knapåbning. Og så ser det flot ud med bar ryg, synes jeg.I min rapport er der også nogle sider kun med beregning og konstruktion af body'en, så de 13 sider er måske ikke så voldsomt alligevel.Der er også vist hvordan jeg har udregnet femkanter, sekskanter, trekanter osv.Sådan ser forsiden ud! Og tegningen jeg tegnede forleden pynter ved forordet.Her er nederdelen, den står selv! Den er lidt sammenfalden at se på på billedet, men jeg har altså ikke noget billede hvor jeg har den på. Den er afstivet i alle sammensyninger bortset fra "spidserne" man kan se to af på billedet. Det krævede over 8 meter plastikstiver i alt.
Patchwork-skulderdimser in progress. Jeg har aldrig arbejdet med patchwork før, men det var egentlig ret nemt. Det var lidt tricky at nå ind og sy sammen til sidst, men det lykkedes!

Jeg er ved at blive rigtig nervøs. Min lalleglade hjerne kan ikke rigtig forstå, at min fremtid på en måde afhænger af denne opgave - mine ansøgningspapirer hjælper selvfølgelig rigtig rigtig meget hvis de nu hader min opgave, for jeg har været de rigtige stedet og arbejdet med de rigtige ting tidligere og jeg er allerede inde i netværket af tekstil og krea og håndværk. Men men. Ih, jeg kan ikke lade være med at tvivle på mig selv. Skulle jeg have fokuseret mere på udviklingsprocessen? Skulle jeg have udeladt alt det tekniske? Men jeg skal jo vise at jeg ved noget i forvejen. Sådan har jeg diskuteret med mig selv inde i hovedet siden igår aftes da jeg efterhånden kunne krydse de fleste to-do'er af. Jeg har ikke rigtig nogen plan B. Jeg kunne måske godt have skrevet en slags konklusion eller afsluttende kommentarer, men igen, det er jo ikke nogen skoleopgave på samme måde som dem jeg før har lavet.

Jeg må bare håbe de synes min opgave er skør og sjov og at de kan se, at jeg er en der kan lidt, men at de også kan lære mig noget.

4 kommentarer:

 1. Wauw wauw wauw! Thumbs up! Det skal sgu nok gå - det er da et stykke overlækkert beklædning, du dér har skabt!
  Pøj-pøj med det!
  - og god weekend!

  SvarSlet
 2. Viser du ikke det billede af det samlede outfit ved lejlighed? Det vil jeg vildt gerne se! Det ser meget spændende ud, særligt de der skulder-dimser. Held og lykke med det!

  SvarSlet
 3. Hey, du skal nok klare de teko-skær der! :)
  gosh! alt det der matematik havde jeg aldrig klaret!

  SvarSlet
 4. Biaw: Tusind tak! Jeg håber også de synes det er overlækkert, høhø. :)
  Frk. Hausfrau: Jo, når (hvis) jeg får det tilbage vil jeg gerne have taget et fedt foto af det. Jeg havde store planer om at lave et rigtigt modefoto af det samlede sæt, faktisk med Aros kunstmuseum som lokation, fordi det var en god kontrast med noget hvidt og organisk formet. Men tiden var ikke til det og jeg manglede både model og fotograf. Måske bliver det, når jeg får det tilbage. :) Jeg synes også selv skulder-dimserne er det mest interessante, man kunne sagtens arbejde videre med den teknik!
  Pille: Jeg håber også jeg klarer skærene, og de synes jeg har lavet en god opgave. Matematikken var ikke så slem, jeg går til matematik på VUC for tiden, så det er friskt i hukommelsen! ;) For ½ år siden havde jeg heller ikke anet, hvad jeg skulle stille op.

  SvarSlet