Blog170px diy150px tante170px cv170px

tirsdag den 15. marts 2011

Strikkemaskine

Jeg er blevet fuldstændig vild efter at få en strikkemaskine! Jeg lærte at strikke på maskine i 2005 og har af og til gjort det på min mors gamle Brother KH900, meeen hun bor 100 km væk i Kolding og vi ses ikke så tit af samme grund. Nu er der jo det, at jeg har søgt ind på det der Textilseminarie og dér strikkes der på Brother maskiner, og jeg ville elske at have min egen maskine med. Jeg havde min mors med på Tekstilskolen i sin tid, og det er altså fedt at have sin egen som man altid arbejder på og lærer 100% at kende. Jeg ønsker mig rigtig meget sådan en herlig sag her: En Brother KH965i som kan det hele, simpelthen. Sådan da. Strikkemaskiner er nogle ældre damer, produktionen er for længst stoppet, så man kan købe dem brugt. Det betyder også, at de sidste der blevet lavet i 80'erne med computerstyring er meget lavtekniske og svære at kombinere med nutidens computere, hvis man f.eks. vil designe sit eget mønster. Dét vil jeg, for jeg er ikke så vild med at have balloner, elefanter og ubrugelige blomster i 80'er stil på mit strik. Jeg er faldet over dette forum; http://www.maskinstrikning.dk/ for maskinstrikkere, hvor en masse hjælpsomme damer sidder klar til at snakke. Såeh, hvis der er nogen der sidder med 10.000 dask de gerne vil af med, så mangler jeg!

3 kommentarer:

 1. Årh ja, en strikkemaskine ville da lige være sagen for dig!

  Jeg er mere til en broderimaskine, det er gudskelov lettere at få fat i, men mangler stadig de der jyske dollars sådan én koster.

  SvarSlet
 2. Nøj hvor er det skægt at se at nogen stadig har lyst til at strikke på maskiner. Min mor har engang for maaaaaange år siden haft sin egen butik i Århus hvor hun solgte strikke maskiner. Hun har stadig et par stykker stående og jeg har altid været fascineret af det når hun fandt dem frem. Det sker ikke så ofte mere, så måske skal jeg spørge hende hvad det er for nogle hun har og om hun vil sælge? Vh Anette

  SvarSlet
 3. Jeg elsker strik, både maskinstrik og håndstrik. Jeg har længe ønsket mig en strikkemaskine, og nu ved jeg hvilken en det skal være! Anette, du må meget gerne høre, hvilke maskiner det drejer sig om! :)
  Jeg synes også det var spændende når min mor fandt maskinen frem da jeg var barn - jeg strikkede selv et lille stykke på den som 8-9 årig, en lille lap af gult uldgarn, som skulle ligge et par dage, for så at blive trevlet op og blive til krøllet dukkehår til en dukke jeg havde syet. Jeg har strikket et par cardigans, strømper, et par toppe m.m. på maskine, så jeg har lidt erfaring.
  Camille, en broderimaskine står også forholdsvist højt på ønskelisten, men der skal jeg havde cirka 3 gange så mange jyske dollars op af baglommen, og jeg har ikke en eneste! Min svigermor har den største, nyeste, fedeste Pfaff broderimaskine og den kører som en drøm. :) Jeg håber jeg må prøve den en dag. :) De koster virkelig knaster, men sådan en skal du da ha'!

  SvarSlet