Blog170px diy150px tante170px cv170px

søndag den 8. april 2012

Tilretning af sommerkjole


Jeg har haft min fine, lette, ternede og blomstrede lyseblå sommerkjole fra Edith & Ella (et af mine absolutte yndlingsmærker) hængende længe, og brugt den sådan lidt i ny og næ med et bælte, for den er bare alt for stor. Den har et næsten rundskåret skørt og revers.
Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg skulle gøre ved den, for den har lynlås i siden. Men pludselig fik jeg ideen til at lave den dobbeltradet.


Så jeg sprættede den op i taljen, uden at røre ved lynlåsen, og lappede det ene forstykke langt ind over det andet for at snævre den ind. Jeg placerede også to ekstra indsnit i ryggen og blev nødt til at lave to læg bagpå skørtet, for at komme af med alt det overskydende stof. Så pillede jeg knapperne af, lavede 3 nye knaphuller og syede kjolen sammen i taljen igen, syede foeret tilsvarende ind, bare med nogle gennemgående indsnit,  og syede foeret til yderstoffet. Voila!Når jeg er så heldig at have en talje er det dumt at gemme den i en for stor kjole.
Knapperne er perlemorsknapper (som jeg e l s k e r ) der er lidt slidte og ukurrante hvilket jeg synes passer fint til kjolens gamle stil.

Før var der plasticknapper der skulle forestille slebet perlemor, men det falder jeg altså ikke for.
 
Hurra! Det er næsten som at få en helt ny kjole!
16 cm mindre i taljen og 3 knapper rigere.

9 kommentarer:

 1. Ih, du blogger så meget i klaser, at jeg næsten er bange for at gå glip af noget, når det pludselig kommer så meget på én gang. ;)

  Den kjole er blevet så meget finere nu. Tænk en gang hvad dobbeltrad kan gøre ved en simpel kjole! Mega god løsning.

  Tajle, et fænomen der kommer og går på mig.. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jah, jeg ved det, det er ikke med min gode vilje. Jeg er ikke så tit på nettet i så lang tid at jeg kan blogge, så når jeg er, har jeg samlet sammen til 3-4 indlæg. :/

   Ja, we like dobbeltradet, det fungerer ret godt!
   Talje, et fænomen jeg er meget glad for at eje ;)

   Slet
 2. Sikke et fint resultat! :D Du ser jo også bare SÅ meget slankere ud når du har den på nu! Ville ønske jeg selv lige fik sådan noget gjort ved mine kjoler der ikke sidder 100 % som ønsket! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Julia! Ja, det er rart at få tilrettet - endelig. For ja, det kan være længe undervejs, mon ikke du også får dem syet om en dag. :)

   Slet
 3. Hvor er den bare blevet flot.
  (og det er taljen også ;)

  SvarSlet
 4. Jøsses hvor ser det bare meget, meget bedre ud!! :) Smækker talje!

  SvarSlet