Blog170px diy150px tante170px cv170px

mandag den 5. december 2011

Lampeskærm af hæklede lapper


Min gamle standerlampe (som vist egentlig er min mors) har været nøgen længe, og stået i opbevaring. Jeg overvejede at hækle en lampeskærm, men jeg fandt i stedet på at betrække den med hæklede lapper i forskellige former og farver. (En virkelig kærkommen overspringshandling.)


Jeg syede blot en lap på ad gangen og arbejdede mig ligeså stille rundt, mens jeg sørgede for at blande farver, former og størrelser som jeg kunne lide det. Stativet til lampeskærmen var på forhånd omviklet med smalt vævet bånd til at sy i, og så brugte jeg bare almindelig sytråd i matchende farve.
Hvis du vil bruge min idé og ikke har et beviklet lampestativ kan du bruge bændel og fæstne det med store sting hele vejen rundt for at forberede til påsyningen.

Jeg har haft en bunke hæklede lapper i forskellige farver liggende i flere år, som jeg troede jeg skulle lave et spraglet tæppe af. Lapperne og doilies har jeg fundet på loppemarked og i genbrug af flere omgange men de har bare fået lov til at ligge hen.


Hvis de efterhånden stadig kan findes i genbrug, tænker jeg man kan bruge dem til mange andre sjove ting; Jeg tænker puder, tæppe, stolebetræk, bordskåner, bare lige for at lufte mine tanker. Hvis jeg havde købt dem nu, havde jeg nok gået efter pastelfarver og farvekoordination. Jeg kunne jo også hækle dem selv!

 Lampen giver et hyggeligt dæmpet lys og hjælper lidt på mit meget tomme og usammenhængene hjem. med små lamper og nøgne pærer overalt.

1 kommentar:

  1. Hvor er den fin, sådan en skal jeg helt sikkert have lavet. Købte en stor pose med doilies, dækkeservietter osv. for nyligt. Eksperimenterer med at lave tæpper af dem (lægger billeder på min blog af første forsøg senere i dag). Tror også lige jeg melder mig som fast læser af din blog, den ser fin ud.

    SvarSlet