Blog170px diy150px tante170px cv170px

fredag den 9. december 2011

Åh, jeg elsker Tim Burton

Igår var jeg i biografen for at se The Nightmare Before Christmas. Selvom den er fra 1993 trækker den stadig folk i biografen. Så kan halvdårlige animationsfilm godt pakke sammen!


Hele universet omkring filmen synes jeg er helt ubegribeligt fuldendt. Lige fra da jeg så den første gang har jeg elsket de der snirklede detaljer på alle vinduessprosser, gitterværk, jernporte og diverse instrumenter. Det er detalje-kræs, så selv jeg er tilfreds. Gosh, hvor ville det altså være et drømmejob at modellere sådan en stop-motion film. Eller egentlig bare noget detaljeret i miniature. Jeg elsker virkeligt nørkleri.

Musikken til filmen (og adskillige andre Tim Burton film) er komponeret af Danny Elfman, som efter min mening laver fabelagtig skøn musik. En af de absolutte yndlingssange er The Oogie Boogie Song.


Nogen havde fået den idé at opgradere den til 3D, men det giver jeg nu ikke meget for. Jeg ville hellere have været fri- men hva pokker, det var fedt at se den i biografen for første gang! I det hele taget synes jeg det er en virkelig skøn idé at gensende de gamle film i biografen. Sidst jeg var inde for at se en film var det "Gentlemen Foretrækker Blondiner" fra 1953. Skønt! Og en ekstra bonus er, at det er uden undertekster, for dem behøver man altså ikke når man har set en film tilstrækkelig mange gange.

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har set den film. Jeg elsker den! Måske er det min yndlingsfilm - altså med meget hård konkurrence fra Grease og Aristocats.

3 kommentarer:

 1. Samme her. Altså et jeg er pjattet med den. Olallalaa, hvor er den god, også selv om jeg er bange for skeletter!
  3D skal jeg ikke se den i. Nej for fy føj, hvor bliver jeg syg af det stads.

  SvarSlet
 2. Det er sejt, at du tør se den alligevel. Men alt det fine opvejer måske det uhyggelige?
  Nej, det der 3D burde holdes til de nye film, der er lavet til det, det ødelagde lidt den her film. Jeg blev godt nok ikke syg ligesom du gjorde dengang,mmen jeg fik simpelthen så ondt i øjnene at jeg måtte have brillerne af og hvile hovedet flere gange. Og nogle scener i filmen var slet ikke til at se. Tsk! Sådan noget nymodens pjat.

  SvarSlet
 3. Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har være i biografen. Måske skulle jeg tjekke filmlisten og invitere manden ud.

  SvarSlet