Blog170px diy150px tante170px cv170px

torsdag den 1. december 2011

"Smag På Livet - Sundhed i øjenhøjde"

Igår var jeg til en eventdag i Bruuns Galleri som studerende på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen stod bag. Jeg skulle egentlig bare vente på toget, men det var rigtig spændende! Faktisk så spændende, at jeg missede mit tog. Ups.
Ved én stand var der fokus på motion i hverdagen, og jeg fik taget tid på hvor lang tid det tog at løbe op og ned ad trappen til biografen - i høje hæle og det hele: 21 sekunder.
Hermed er opfordringen til at tage trappen i stedet for rulletrappen og cyklen i stedet for bil eller bus givet videre.

Der var smagsprøver og information om sammensætning af mad, at det skal indeholde sødt, salt, bittert, umami og surt - og umami behøver altså ikke være kød!
Et andet sted var der fokus på mellemmåltider, og hvordan man vælger sundt og der var smagsprøver på brød hvor vi skulle gætte hvad der var mest fuldkorn i.

Fotografen fra stiftens "Spotted" var åbenbart til stede;

 Det var så sjovt at hulahoppe! Veninden og jeg prøvede både voksen- og børneringene. Jeg ønsker mig en med vægt på i julegave!

 Jeg fik også målt min "Body Age". Uha. Så bliver man konfronteret med sin livsstil. Jeg fik målt den for et par år siden, og dengang så det rigtigt fornuftigt ud, så der var jo noget at leve op til.

Dommen var klar, jeg er fuldstændig udenfor fare, men det var ikke helt ligeså godt som sidst. Min body age er 4 år ældre end mig, men mit BMI, fedtprocent, fedtmasse, "farligt fedt" (dvs. fedt om organerne) er helt ideelt. Jeg pudser lige glorien, ikk'?
Jeg skal bare huske at drikke mere vand. 

Sundhed er ikke noget jeg tænker specielt meget over i hverdagen, det er temmelig naturligt for mig at overholde de fleste råd. Så jeg synes det er skønt med den slags events, dér hvor man kommer alligevel.

1 kommentar:

  1. Kun fire år ældre søde? Din stil og dine interesser er jo 60 år ældre end dig... Jeg synes, du skal klappe dig selv på skulderen :) (Al tekst i øvrigt = kompliment)

    SvarSlet