Blog170px diy150px tante170px cv170px

søndag den 30. december 2012

Reflektioner over 2012's kreationer


Hermed et indlæg jeg har glædet mig til at sammenfatte, fordi jeg faktisk har fået lavet mere end man lige skulle tro. Det forgangne år har jo desværre været præget af min nu forværrede depression, dertil konstaterede angst og hvad har vi snart ikke på diagnoselisten.. Heldigvis formår jeg at holde mere gang i kreativiteten end i mig selv, og det nyder bloggen godt af. Så længe bloggen lever skal I ikke være (meget) bekymrede.

Nyd turen!
Vi starter med symaskinen:


Jeg var til designervenindens bryllup, selvfølgelig i egne kreationer.
Eget design, egen konstruktion, syet af mig.
Kjole af silkevelour, cape af silke med strudsefjer i lange baner.
Og en lille taske af resterne. Ja, til strikketøjet, selvfølgelig.Ehm, ja, jeg er ikke så god til at få taget ordentlige billeder af mine ting. Det er et mål for 2013.
Men det er altså en skjortekjole med drengekrave, små let puffede ærmer og knapper fra 60'erne.
Og et lille hårbånd der passer til.


Kaninhatportræt til bortauktionering på Oxford UniversitetMake Up pung som skønne Louise Trillingsgaard vandt i pakkeleg

2012 var også året hvor jeg tog mod til mig og begyndte at sy for andre.


Jeg hjalp en spirende designer med at lave prototyper til hendes designs.Jeg hjalp en designstuderende fra TEKO med hendes herretøjskollektion
(Skjorte og bukser på billedet)Jeg hjalp min gamle højskolekammerat med at sy hans afgangskollektion fra Kolding Designskole.
Han tog røven på alle med hans beskedenhed og løb med "Designers Nest S/S 2013" prisen!Så hjalp jeg min anden højskoleveninde med at sy hendes bachelor fra Danmarks Designskole.
Hun løb af med et 12 tal og blev optaget på London College of Fashion!Jeg var ikke engang nået hjem fra København og bacheloropgaven før der igen var besked fra Designskolen i Kolding, fra en anden jeg ikke kendte, der skulle have hjælp til nogle præcise stikninger i sølvcoated skind, som hun havde hørt jeg var god til. Rygtet spredes åbenbart hurtigt!

Der er løbet flere forespørgsler ind, men jeg har ikke haft overskud til at tage dem, desværre.
Her i december fik jeg dog syet lidt for en anden designstuderende på TEKO.


Et enkelt væveprojekt:

Mit første væveprojekt. Et tørklæde i uld/alpaca/silke min far fik i gave til hans fødselsdag.


Strik/hækling:

     
Jeg hæklede babysko der lignede converse all stars. 
De var vældigt populære og mange har spurgt efter både par på bestilling i alt fra baby til herrestørrelse, opskriften osv. men jeg har ikke kunnet følge med.


 
Jeg har også strikket strømper for første gang siden jeg lærte at strikke. 
-Og fandt ud af at det måske slet ikke var så dumt endda!Foranlediget af en forestående tur til England og mangel på håndarbejde til turen, strikkede jeg denne 1945 jumper med en forventning om at det var et helårsprojekt. Men det tog cirka en måned, og jeg elsker den! Det har virkelig inspireret mig til at strikke efter opskrift, især fra 30'erne/40'erne.
Ellers har jeg holdt rimelig fast på at ville designe alting selv.Jumper, let modificeret opskrift fra 1930'erne.
I ren cashmere. Perlemorsknapper på skulderen. Ren luksus.Jumper, ligeledes en opskrift fra 1930'erne.
I Bomuld/bambus med todelt krave med lukning med glasknapper i ryggen.
(Jeg lover et bedre billede en dag!)


Sengetrøje i bølgemønster


Strømper med hulmønster i alpacaStrikkede ørebøffer


Islænderstrik fortolket af mig.


Broderi m.m.:

Patchwork lap med klædeskab der kan åbnes og lukkes


Jeg har betrukket sååå mange knapper at jeg fik en temmelig stor regning for det, selv efter jeg var stoppet på studiet. Jeg elsker bare betrukne knapper, men også at betrække dem. 


Øvelse i Petit Point


Halve korssting og svenske bandeord. What's not to like?


Jeg håber jeg holder gejsten oppe og får lavet noget af alt det jeg drømmer om i 2013.
Godt nytår til alle derude, og tak til Jer, dejlige læsere for at i følger med. 
Jeg sætter virkelig stor pris på hver eneste af jer!

9 kommentarer:

 1. Du er så dygtig, Cille. Jeg har virkelig stor respekt for alt det, du kan. Alting du laver er så smukt og gennemført. Jeg glæder mig til at se flere kreationer i 2013 :-)

  SvarSlet
 2. Bliver virkelig imponeret hver gang jeg ser hvad du får kreeret. Ikke nok med at du er god til det du laver, så går det også bare STÆRKT! Gid det var mig ;o)
  Glæder mig også til at se mere fra din hånd i 2013!

  SvarSlet
 3. Du er bare så sej Cille! Pisse dygtigt med de hænder er du altså. Glæder mig til at se hvad du får kreeret i 2013, og sender mange gode tanker din vej. Har du lyst og brug for besøg, en kop kaffe eller whatever skal du endelig skrive. Du har mit nummer ;) Godt nytår, søde du.

  SvarSlet
 4. Kære Cille

  Hvor ER du altså bare dygtig! Du laver nogle FEDE kreationer med sans for det håndværksmæssige - og så er du omkring utroligt mange "genrer". En fornøjelse at se - og der er meget inspiration at hente. Også rigtig godt nytår til dig. Glæder mig til at se flere kreationer i 2013.

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 5. Desværre har jeg ikke noget originalt at tilføje, men er også vildt imponeret af det du kan. Nu ved jeg godt, den slags er et større kompliment fra folk som selv kan lave håndarbejde, og ikke fra en computernørd, men alligevel ;-)
  Du er fandme dygtig....... Knus

  SvarSlet
 6. Et VILDT inspirerende indlæg, hold da op - sikke mange fede ting du har kreeret i 2012 på trods af det du går igennem! Jeg kan godt forstå de mange designstuderende gerne vil have hjælp fra din meget dygtige hånd...
  Jeg er ikke specielt go til at strikke, men får pokkers lyst til at strikke sådan en blå 40er cardi - nuy den er fin, men det vil nok tage mig et års tid.. Godt nytår til dig! kh mille

  SvarSlet
 7. Billedet med den turkise jumper & kamera midt i masken er bare skønt :-)

  SvarSlet
 8. Hej! Jeg fald over din blog gennem Pille og vil bare lige ønske dig godt nytår og ikke mindst god bedring. Jeg er selv på vej ud af en depression som har varet i flere år så jeg kender noget af dit landskab...

  SvarSlet
 9. Hej Tante Blaa :)
  Jeg er nysgerrig efter hvor du støver opskrifter op fra 30'erne og 40'erne.
  Hvis du har nogle gode hjemmesider, bøger eller andet du kan anbefale ville jeg blive glad i låget!
  På forhånd tak
  - Og sikke en fin blog du har dig

  Mvh Camilla

  SvarSlet