Blog170px diy150px tante170px cv170px

mandag den 7. februar 2011

Der er lys forude

I lørdags var jeg et smut i Herning til åbent hus på TEKO og derfor også textilseminariet, da sidstnævnte er flyttet ind i TEKOs bygning B i sommers.

Jeg har tit tænkt på at det der Seminarie godt kunne være noget for mig, men der var frygtelig langt til Viborg både fysisk og mentalt, det kunne ikke hænge økonomisk sammen, niveauet synes ikke højt nok da de tog underkvalificerede ansøgere ind pga. manglende tilslutning osv. osv. så jeg har flere gange slået det ud af hovedet igen - men så en dag, mens jeg arbejdede som praktikant i STOF2000 talte jeg med en kunde der skulle købe ind til en opgave hun lavede på seminariet, og jeg, som den gode og interesserede ekspedient spurgte selvfølgelig rigtig meget ind til opgaven og uddannelsen og vi snakkede om transport, opgaver m.m. og pludselig steg min hjerterytme mærkbart - hvilket der ellers skal en forelskelse eller en løbetur til, før at den gør - og jeg kunne mærke at jeg var totalt tændt på den uddannelse, og jeg sagde mange tak for snakken til den søde kunde. På vej hjem fra arbejde kl næsten 18 om aftenen i december en mørk, iskold og glat aften nærmest svævede jeg hjem, for nu havde jeg altså besluttet mig!

Da jeg kom hjem undersøgte jeg straks hvad der skulle til for at jeg kunne søge ind, fik meldt mig til matematik på HF, undersøgt hvad jeg kunne på dagpenge og det ene og det andet - jeg har ikke været halvt så energisk det sidste lange stykke tid, så det hele tegner rigtig godt. Endelig er der lyd forude!

For at vende tilbage til historien så var der altså åbent hus og jeg har været rigtig supernørdet og lavet min ansøgning allerede, selvom der er ansøgningsfrist d. 15. marts i år. Jeg medbragte min ansøgning så jeg kunne aflevere den personligt hvis stedet levede op til mine forventninger.
Det gjorde det faktisk - nu når jeg kender TEKO ved jeg at niveauet er skyhøjt og deres undervisningsfaciliteter er tiptop, og jeg vidste selvfølgelig godt at seminariet har færre elever og dermed mindre midler og også er mere håndarbejdsorienteret.

Jeg fik den store rundvisning af beklædningslæreren Inger Marie, som også var lærer på Den Eksperimenterende Tekstilskole (DET) hvor jeg gik 2005/2006, men hun var der dog før jeg var. Jeg har aldrig været god til at "netværke" fordi jeg er en så privat og tilbageholdende person der ikke taler med særligt mange mennesker, men pludselig opdagede jeg, at jeg også har et netværk - jeg kendte til skolen, jeg kendte Inger Maries veninde Yvonne som var beklædningslærer da jeg var elev på DET. Jeg kender Charlotte Tøndering, striklæreren som jeg lavede indslaget til TV avisen med (se foregående indlæg), jeg ved hvem Hanne Pjedsted er, tidligere forstander for seminariet og tidligere bestyrelsesmedlem for DET. Jeg ved hvem Kirsten Augustinus er, én som vi også talte om i forbindelse med praktik. Lige pludselig falder alle brikkerne på plads, og jeg kan ikke mere være i tvivl om, at det er her jeg hører til.
Der er strikværksted (udelukkende brother-maskiner!), væveri, trykkeri, sylokale, plads til konstruktion og teori og ud over det så ligger det jo på TEKO som har de lækreste kæmpestore systuer, et ægte laboratorie, store klasselokaler med tilskærerborde, et stort trykværksted osv osv. Wauw!
Jeg er uddannet beklædningshåndværker fra TEKO og var virkelig glad for at gå der.

Jeg fik talt med nogle af de studerende, vævede 2-3 rækker på en skaftevæv og så en fremlægning om Hammerumpigen.
Jeg fik en studievejleder til at gennemgå min ansøgning med mig, og hun sagde nærmest mellem linierne at jeg var overkvalificeret, så det er jo fedt nok at føle sig lidt sikker på den front.
Der er som sagt ansøgningsfrist d. 15. marts og derefter udsendes der en optagelsesprøve - jeg er spændt på hvad det kan være! Men studievejlederen sagde, at det kunne jeg bestemt klare. Phew.

Så status er; ansøgning afleveret. Jeg mangler kun Matematik på niveau C for at blive optaget, og det er jeg i fuld gang med at tage - jeg har faktisk lige siddet og lavet matematik rapport (på computer, selvom det skal vi ikke - så nørdet er jeg) her til morgen.

Jeg håber alle i blogland vil krydse fingre for at jeg bliver optaget - jeg har virkelig, virkelig brug for noget at se frem til.

1 kommentar:

  1. uha det lyder jo FAB!!!

    Krydser alt hvad der krydses kan, men du kommer da naturligvis ind!

    SvarSlet