Blog170px diy150px tante170px cv170px

Tante hvem?

Hvem er jeg?
Jeg er Cille, en tante i tyverne der går på Tekstiluddannelsen i Herning til hverdag. 
Jeg danser swing & rock’n’roll og lindy hop og strikker, hækler, broderer og syr. Jeg er vild med veteranbiler, rød læbestift, tøj fra 40'erne, dejlig musik på gamle plader samt at bage brød og kager.
Og så er jeg i øvrigt meget bevidst ikke indehaver af et TV-apparat.


Hvilken baggrund har jeg?
Jeg er udlært beklædningshåndværker med speciale i konstruktion fra TEKO. Jeg har altid vidst jeg skulle lave noget kreativt. Jeg har faktisk aldrig overvejet andet. Jeg er vokset op med en husflids-mor og et arbejdsværelse fyldt med alt fra stof og garn til papir og pensler.
Jeg har gået på den hedengangne ”Den Eksperimenterende Tekstilskole” i 2005 hvor jeg lærte håndstrik, maskinstrik, broderi, syning, konstruktion, tekstiltryk, indfarvning, hækling...alt hvad en tekstilnørds hjerte begærer! Dér fik jeg for alvor øjnene op for kreativitet, håndværket og muligheden for at gøre ting personlige.

Hvad er kreativitet?
For mig er kreativitet at tænke selv. Slet og ret. Kreativ idéudvikling handler om at tænke ud af boksen. At tænke i nye løsninger.
Jeg synes ofte ordet "kreativ" bliver forvekslet med et overordnet udtryk for at sy, male og hækle, og jeg vil gøre mit for at få ordet på rette kurs igen!

Hvad betyder DIY?
Det står for "Do It Yourself", altså en engelsksproget udgave af "Gør Det Selv", som tit smager lidt af noget med hammer og søm.

7 kommentarer:

 1. En århusianer, der trådte sine barnesko lige syd for Herning, sender en hilsen!!

  SvarSlet
 2. Hejsa
  Du har været lidt heldig og har vundet en bette ting på min blog, men jeg mangler din adresse :)
  Du kan sende en mail til karinus76@gmail.com
  Knus Karin

  SvarSlet
 3. Kære Tante Blaa.
  Jeg er helt forelsket i dine DIY puder. Jeg har netop fået ny sofa og mangler puder. Jeg er ikke selv kreativ og kunne rigtig godt tænke mig nogle puder i gul/hvid/grå. Vil du kunne hjælpe mig med dette?
  Håber virkelig at høre dig.
  Forresten er helt vild med din blog og vil være en fast læser fremover! :)
  Mvh Tina, tinafalk@gmail.com

  SvarSlet
 4. Hej, jeg er vild med din blog. Jeg har webshoppen www. stylemebetty.dk der specialiserer sig i amerikansk importeret tøj fra 1940-1960. Jeg håber du vil kigge forbi og forhåbentlig skrive om den på din blog.
  MVH Tanya Nørgard

  SvarSlet
 5. Hej,

  Det er dejligt at se og læse om alle dine kreative sysler, rigtig fin blog!
  Hvis du har lyst og mulighed for det, vil du så evt. lægge opskriften på 1940' blusen på din blog? For den er da bare skøn! Er du selv blevet færdig med den?

  Kærlig hilsen Stina :)

  SvarSlet
 6. Hej. Har set du prøver at reparere strikkemaskine. Har en magen til på loftet som du gerne må FÅ - evt. reservedele og nåle. Jeg kommer tit til Videbæk (½ time fra Herning) hvis det skulle have interesse. Venlig hilsen Bente 40172161

  SvarSlet
 7. Jeg er glad for din side om at lave æsker ud af bl.a. papkasser. Har p.t. fået 5-6 store papkasser ind ad døren og enten ryger de ud eller ned i kælderrummet, hvor de bare optager plads. Nu laver jeg noget nyttigt ud af dem i stedet og har samtidigt noget at lave... Er pensionist som ellers normalt ville spille billard, men det forbyder corona-virussen. Mvh. P. Alring

  SvarSlet