Blog170px diy150px tante170px cv170px

mandag den 29. august 2011

Store ønsker

Som jeg har nævnt tidligere, ønsker jeg mig et kamera - et godt et! Jeg søger stadig gode råd og erfaringer, eftersom jeg ikke har besluttet mig endnu.

Men nu når jeg er startet på studie, mangler jeg virkelig meget en skoletaske, og jeg er helt forelsket i denne model!

Selvfølgelig bare i lyseblå. Det smarte er, at den er 1) megaflot 2) lyseblå 3) kan bæres på ryggen 4) rummelig 5) miljøvenligt produceret i EU i en uovertruffen kvalitet
Jeg har et handicap, der gør, at jeg sætter design over funktion, og det design skal helst være fra 50'erne. Men jeg har snart indset, at det ikke duer at slæbe alle de skolebøger frem og tilbage i et indkøbsnet, bare fordi jeg ikke vil have en sporty nylon-rygsæk. Så jeg var meget lykkelig da jeg opdagede at denne lædertaske fandtes.
Jeg synes den er alle pengene værd, og holder nok de næste 100 år!
Jeg har startet en opsparing for at få fingre i denne skønhed, som jeg tror vil gøre pendlerlivet lidt sjovere.
Jeg mangler også en cykel og ønsker mig allermest den her:

Og det har jeg egentlig gjort længe. Suk!


Update kl 17.00 Jeg stoppede en pige i netto med en flot kernelædertaske på ryggen, men hun havde den fra et marked i Berlin. Øv!

lørdag den 27. august 2011

Fødselsdagsbarn

I lørdags var der fest i kolonihaven i Kolding. Flaget var hejst, der var kaffe, kage, kongespil, og nogenlunde godt vejr.

Der var pyntet med flagranker alle steder

 Det gamle træflag og den prikkede dug var på bordet, og det var en hyggelig dag.

 Da jeg skulle til at tage hjem til Arhus opdagede jeg dette på min mors husketavle - højst sandsynligt min søde kusines værk.

 På min rigtige fødselsdag i tirsdags spiste jeg med kæresten på Kähler Spisesalon, som jeg i øvrigt varmt anbefaler, både til frokost, middag og desserter, til vegetarer og altspisende. Sidst jeg var der, fik jeg en fantastisk dessert, en gammeldags medalje med chokoladekiks, lakridsskum og brombærmarmelade i - men den var vraget til fordel for sommerdesserten med jordbær. Jeg håber sørme den kommer tilbage!

Bagefter gik vi en tur i byen og fik en cocktail/kæmpeøl ved åen, og en god snak, hvilket sker for sjældent.


Jeg bliver simpelthen aldrig for gammel til at holde fødselsdag! Jeg bagte kager aftenen før til langt over sengetid, 2 slags endda, lavede frosting og medbragte i skolen, pyntede kager med glasur, frosting, sukkerhjerter og flag og delte rundt. Jeg havde også et lille flag i frisuren hele dagen - den ene dag må man godt gøre sig lidt ekstra bemærket.

mandag den 15. august 2011

Første skoledag vel overstået

Idag havde jeg første skoledag på min nye uddannelse som tekstilformidler.
Jeg tog toget 7.09 og var altså lidt nervøs. I et brev jeg fik i starten af sommeren fik jeg stillet opgaven at medbringe et "key object", en ting som "sammenfatter hvem jeg er", "er særlig karakteristisk for mig", "jeg har et helt særligt forhold til". Øhm. En ting? Jeg kom dog ret hurtigt i tanker om den første cardigan jeg strikkede i 2005, og for få dage siden, da jeg stadig var i tvivl, synes jeg stadig det skulle være den. Så jeg skrev en præsentation om mig og trøjen, men da garnnøglet blev kastet til mig, kunne jeg ikke finde ud af at læse op fra det jeg havde skrevet, så med rystende hænder og blussende kinder fik jeg hurtigt liret en røverhistorie af. Phew! Heldigvis synes de andre den var sjov. Det var meget spændende at se hvad de andre havde medbragt af ting og sager, hvilken baggrund de har og hvor de kom fra. Der var alt fra Thy til Bornholm.

Der var en lang rundvisning på TEKO, men jeg har gået der fra 2006-2009 så jeg kender det temmelig godt i forvejen. Men det var fedt at se trykkeriet og strikkeriet og min elskede systue igen, og det kribler overalt for at komme igang! Heldigvis var der introduktion til håndstrik på programmet, så jeg fik min lyst styret lidt, før jeg atter skulle med toget hele vejen hjem til Aarhus igen. Der var både strik for begyndere og lidt udfordring til dem der har strikket noget tid. Jeg kan mærke allerede nu at jeg er inspireret. Det er så ubeskriveligt dejligt, befriende, skønt, herligt at have lyst til noget igen. Den arbejdsløshedsperiode jeg netop har lagt bag mig har tæret hårdt på kreativiteten, lysten til nogetsomhelst og troen på mig selv. Hurra for at jeg er fri som fuglen!

søndag den 14. august 2011

Graceland Randers

Fredag kørte jeg til Randers med manden på passagersædet. Jeg får virkelig kørt en masse bil i disse dage, og det går bedre og bedre. Jeg har også fået det rigtige lyserøde kørekort tilsendt.
Hvis du ikke har hørt om Graceland, kan jeg fortælle at det er dér Elvis boede ovre i Tennesse, og at der i Randers nu ligger en tro kopi af bygningen, som engang var en kirke. 
Graceland i Randers huser et decideret Elvis-museum, med mange objekter der har tilhørt Elvis, og andre personer omkring ham, og det er rigtig flot præsenteret. Hvis man som mig er mangeårig elvis-fan på normalt niveau, kan det godt tage pusten lidt fra én at stå og kigge på en skjorte han har haft på og en guitar han spillede på til en koncert. Det er lidt magisk.

Men det allervildeste var, at hans kæreste i omtrent 1956 var der, og at jeg fik en god snak med hende om kjoler og tøj i det hele taget fra dengang.

Hun hedder Barbara Hearn, er selvfølgelig en ældre dame idag. Vi snakkede om, at hun meget vel har samme alder som min Mormor. Kjolen hun har på ovenfor, snakkede vi meget om, for den var ret skøn. Der var flere billeder af den, men hun havde den kun på een dag, for da den kom tilbage fra rens, var den cirka 70 cm. fra top til bund, fortalte hun. Altså, hvis nogle læsere ikke ved det allerede, så er jeg en kæmpe tekstil-nørd, og eeeelsker når jeg kan tiltuske mig lidt viden fra "dengang". Hun fortalte om de forskellige kjoler på de præsenterede billeder, og det var fantastisk hvor præcist hun kunne huske dem.
Vi snakkede også om film med flot tøj i, og jeg fik en håndskrevet note med, med anbefalinger.


Da vi var færdige med at være på museum fik vi lidt at spise på dineren, der også ligger integreret i Graceland, og kørte derefter ind til Randers by, hvor der tilfældigvis var "Randers uge" (lidt ligesom Aarhus festuge) hvor mine ører ledte os til jazz-teltet hvor James Sampson dukkede op! Kan I huske ham?
Han vandt "Stjerne for en Aften" i 2001, og jeg kan tydeligt huske hvor god jeg synes han var.
Da havde mine forældre været skilt noget tid, og når mig og min lillesøster havde fredagsaftener hos far, så vi altid "stjerne for en aften" og heppede på James. Tænk, at det er 10 år siden.

Han startede ud med "Me and Mrs. Jones" som han vandt talentshowet med dengang.

Bagefter brugte vi en rum tid på at lede efter bilen i den kringlede by, og kørte så tilbage til Graceland for at få aftensmad på Dineren.

Jeg vil gerne anbefale Graceland som udflugtsmål, hvis du kan lide Elvis eller bare musik fra 50'erne og 60'erne. Byggeriet er meget gennemført, og der er ikke gået på kompromis med noget! De havde endda deres egen øl (og vin).
Der er en stor, velassorteret museumsbutik fuld af - godt gættet - Elvis. Der er noget for enhver pengepung. Fra et postkort til en 5'er til en sjælden plade kun udgivet i sydafrika een dag 1956 til 25.000.

Hvis man skulle være lidt kritisk, så ville det have været lidt fedt med noget mere info om indretningen i det originale Graceland, og nogle flere museumseffekter, for vi ved, de er der! Jeg ved, at de har en radiobil Elvis har kørt i og at de har noget af dansernes tøj fra en tour, men det så vi ikke noget af.

Hvordan kan man ikke være vild med ham?

lørdag den 13. august 2011

Effektiv rengøring af bageplader

Ikke fordi jeg skal være husmorblogger, men jeg vil dele et godt råd ud!
Dine bageplader kan blive fuldstændig rene som da de var nye, du skal bare gnide dem ind i brun sæbe, lægge dem i sort plastiksæk - løft ikke posen ved åbningen, hjørnerne prikker hul i plastikken - tag posen med udenfor og hæld en sjat 3-dobbelt salmiakspiritus (cirka 1 dl.) ned i posen. Luk posen til og lad den ligge i 2 dage. Hold det altid udenfor din bolig, da det virkelig lugter forfærdeligt.

Tag pladerne ud igen, og husk at bruge handsker. Skyl dem af udenfor, brug evt. en haveslange. Nu kan gammelt fastbrændt kage og andre gode sager vaskes af så let som var det en cillit bang reklame!

Antikloppemarked i Ridehuset

 Jeg får mig lige en kop te og en kage (som jeg lavede på workshop i onsdags) på mit nye stel for jeg jeg har nemlig været ude at spendere!

 En hel del nyt Sonja fra Aluminia blev det til!

Og så lige nogle nye gamle sko og et spil "hvem ved hvad?" fra 40'erne. Så kan jeg blive endnu klogere på mine yndlingsårtier.

mandag den 8. august 2011

Indlæg nr. 100 & Vinderen er...





Et lod var nok til at vinde goodiebag'en i min giveaway! Tillykke til Louise Hartmann!
Tak til alle der deltog, jeg er helt overvældet over, at så mange ville lege med!

P.s. det her er indlæg nr 100! Og i øvrigt en tak til alle de nye læsere der har meldt sig på banen, jeg håber I vil blive glade for at følge med!

søndag den 7. august 2011

Dansk Industrimuseum

I Onsdags puttede jeg manden i bilen og kørte deruda' i det ganske danske land, og turen gik til Horsens, nærmere betegnet Industrimuseet, som jeg helt tilfældigt hørte om, og undrer mig meget over, at jeg ikke har kendt til før. Kære industrimuseum, i skal promovere jer lidt bedre!
På industrimuseet er der, udover en masse gamle, flotte maskiner fra dengang Danmark blev industrialiseret, også danske arbejderboliger fra forskellige årtier. Herover ses køkkenet i 1950'er lejligheden, som jeg faldt helt i svime over. Altså, det var ingen overraskelse, jeg har ønsket mig sådan et køkken i flere år, men tænk at det var lige foran næsen på mig!

1920'er køkkenet var også totalt skønt. Simpelt, måske endda primitivt, men skønt.
Se bare! Den blå tante føler sig ret meget hjemme her.

Jeg var især imponeret over ovne og komfurer i alle lejligheder. Tænk, at det stadig findes!


Dagligstuen (stadig 1920) var også fin. Selv "jeg-kan-kun-lide-sort-læder-og-børstet-stål-kæresten" kunne godt lide tapetet(!)
p.s. men han er vist en lidt dårlig fotograf


Her er 1880'er komfuret. Jeg kan blive helt elektrisk over, at der blev gjort så meget ud af at gøre tingene smukke engang. Jeg elsker de gode gamle dage.


Der var mange detaljer der var i orden på museet;
En god stak Sonja i 1950 køkkenet. Ih! Hvis jeg nogensinde skulle overveje at gøre mig til tyv, skulle det være her! Men jeg vovede ikke engang at røre ved det.


1880'er soveværelset med hjemmesyet madras, højst sandsynligt af hø og kradsuld, store fjedre og en potte til natten, når det var for koldt til at gå ud i gården.


I kældrene var der hhv. vaskerum og das. Her er en rulle fra 1920/1950/1960 opgangen. Tekstilnørden i mig kunne vældig godt lide at der var mange forskellige vaske"maskiner", ruller, presser og vaskebræt samt vasketøj hængt op, inkl. hjemmestrikkede hygiejnebind, i både kældre og i de små nyttehaver.

1960'er lejligheden var også virkelig flot, men det er præcis her min interesse hører op. jeg plejer at sige 1929-1959, og det holder egentlig stik. Men nogengange går det op til 1965-1969, når vi snakker f.eks. større møbler, fjernsyn og musikanlæg.
p.s. se lige min fine nye kjole med jakke og bælte til!

Hvis skulle have et fjernsyn, skulle det være sådan et her! Jeg har nogengange set dem til salg, men kan man mon koble dem til nymodens digitale tv?


Jeg er meget forelsket i denne lyseblå pladespiller.


Endnu et komfur, der er for fedt! Hele 1960'er køkkenet var faktisk ret fedt, men min kjærlighed går alligevel ubetinget til 1950'er lejligheden.

På museet er der faktisk noget for hele familien.
Også de meget store legebørn.


 Der er en butiksgade al'a 1950'erne. Der er radio &-tv but ik, barber, skomager, trikotageforretning, broderiforretning, og en telefoncentral der forbinder alle butikkerne, og man kan således ringe rundt til hinanden.

 Der var mulighed for torpedo-barm, og mellem os, så kan jeg bedre lide disse bh'er end nymodens modeller.


Der er mange velekviperede værksteder man kan se på nært hold. Her er fede trykklodser fra avistrykkeriet.

 Der er en café på museet, hvor der er udstillet fine gamle radiomodeller, og hvor de gamle facadebogstaver fra Arena radio og tv hænger.
Jeg er helt tosset med de komfurer, har du måske gættet. Dette stod udstillet i cafeen.

 I cafeen kan man få kaffe med 2 dele kaffe og 1 del Richs Kaffeerstatning. Jeg købte også en pakke Richs med hjem. Jeg havde engang en fra den gamle by, men jeg har faktisk brugt den op. Ahem.

 Der var også et pengemuseum, en gammel bank med skranke, bankbøger, skrivemaskiner, bankbokse, skrivebord, mødebord og alt hvad man kunne forestille sig. Det mindede mig faktisk utroligt meget om Korsbæk Bank fra Matador. Har du måske nogensinde set et musselmalet blækhus? Jeg havde ikke!
 I banken hang denne fine, simple kalender, som også var up to date, helt bogstaveligt.

Vi nåede slet ikke at se hele museet, og der var også "Klædeskabet" som er tekstildelen af industrialiseringen. Jeg kunne mega-mega-mega-godt tænke mig at arbejde sådan et sted her! Det er så meget mig.
Helt klart et anbefalelsesværdigt udflugtsmål hvis du er bare lidt vild med gamle dage og danmarkshistorien.

Ingerslevs bagagerumsmarked idag


Jeg havde troet at Sonja-tallerkenerne ville ryge hurtigt, selvom et par af dem havde skår, for de var billige, men nix! Kun en viste interesse. Jeg synes Sonja plejer at forsvinde med det samme!
Jeg havde mest tøj med, og fik da også solgt lidt forskelligt, bl.a. en rød kjole med hvide prikker, to Edith & Ella kjoler (all time favorit mærke), røde vintagesko, jakke, skjorte, top, osv. Min zinkskraldespand røg allerførst, derefter kage-bage-bøger og så strikkebøger.
Alt i alt en rigtig god dag i godt selskab med Julia Hausfrau, hendes mor og søster og flere venner der kiggede forbi! Jeg solgte en fiiin gammel vintage-skjorte med kirsebærbroderi på til Leyla, og på en måde er det nemmere at gå af med, når man ved det er til en der sætter pris på det.

Vi gentager succesen d. 4. September!

lørdag den 6. august 2011

Jeg sælger ud!

Idag blev jeg inviteret til at få et hjørne af en stand på Ingerslevs bagagerumsmarked imorgen! Det er den evig søde Julia (og hendes mor) der var så søde at spørge mig.
Så imorgen er jeg at finde på stand M28 kl 9.00.
Jeg sælger mest tøj, men også lidt køkkenting. Hvis du kigger forbi, så sig lige hej!

onsdag den 3. august 2011

Loppefund fra Kolding!

Er du gal, jeg shopper lopper for tiden. Og den fik da heller ikke for lidt gas, da jeg var i Kolding forleden. Jeg gik hele runden, i alle genbrugserne. Jeg pønser lidt på at lave en loppeguide her på bloggen, med adresser og anbefalinger til genbrugsbutikker, hvad synes I om det? Jeg synes personligt det kunne være fedt at have, til når man skal besøge en ny by. Jeg har loppeviden om både Århus, Kolding og Herning og har bestemt tænkt mig at udvide feltet, med det nyerhvervede kørekort.

Men først.. fotospam!


 70'er bikini - totalt sej, hvis du spørger mig! Lavtaljet går jeg normalt slet ikke med, men jeg synes den her er pæn!

 Rejsebøjler med etui, virkelig mærkelig, elskværdig ting. Måske er det derfor jeg allerede ejer en sådan bøjle, blot af ældre dato. Da jeg kiggede nærmere på sagerne fandt jeg brochen nede i etuiet.


 Fine rammer, flot og specielt håndværk. Jeg kan gå helt i selvsving over, at ting blev lavet så grundigt engang.
-Og så en lille flaske citronolie med fin etikette.

 4 Sonja underkopper, 2 til mig, 2 til min mor, men da vi kom hjem var en af dem knust. Jeg var storsindet og tog den ene.
En lille H.C. andersen platte fra Bing og Grøndal og en lillebitte lille porcelænskat jeg fik for 2 kr.

 Musik de unge vil ha'!

 Underkjole, selvom den er af acryl kan jeg godt lide den.

Nårhja, og de fine dåser jeg har vist en gang før.

Det aller-aller bedste jeg fandt var hele 3 stk. fantastiske vintage-kjoler i den lidt dyrere Zappa Second-hand. Allesammen blå, natürlich.
De er SÅ fantastiske at de får et indlæg helt for sig selv. Når jeg har syet en lynlås i igen og fået taget billeder, altså.