Blog170px diy150px tante170px cv170px

mandag den 28. marts 2011

Krøller eller ej

Mit hår kan ikke krølle. Det kan ikke engang have lidt fald. Det kan være fuldstændig lige og hænge der og være trælst. Jeg vil åh-så-gerne have fine krøller og har prøvet med curlere, velcro-curlere, papilotter, to slags krøllejern, permanentspoler, glattejern, skum, fugtigt hår, vand, varme, hårlak og hver gang jeg ruller det ud, er mit hår, fladt, glat og helt lige. Det nærmeste jeg er kommet på krøl er da jeg havde håret rullet op i en knold i over et døgn, så fik jeg flot fylde og fald i lokkerne i cirka en halv time.

Da jeg var omkring 8-9 år rullede min moster mit våde hår op på en masse curlere og jeg gik med dem helt til om aftenen, til håret var tørt, og jeg fik de flotteste lyse prinsessekrøller! Jeg var ved at dåne foran spejlet, husker jeg. Det holdt under en halv time.

Da min mor så forærede mig en æske Carmen Curlers fik jeg nyt håb - og i lørdags skulle de afprøves! Jeg har ikke de der bøjler til at holde på curlerne, så jeg måtte sætte dem fast med hårnåle, og det var lidt besværligt.

De bliver næsten hvor de skal - og jeg har make up på øjnene! Endnu en sjældenhed.


I lørdags var der grand re-opening af Monkey Club! Det har været noget mange har glædet sig til og set frem til, er jeg sikker på.


Det var selvfølgelig derfor håret skulle krølles, så jeg kunne være lidt fin. Blev jeg så det? Næh. Jeg fik rent faktisk fine krøller, men de strittede i forskellige retninger og var svære at have med at gøre. Typisk mig, så fandt jeg tøjet lidt før vi skulle afsted, og jeg har aldrig noget der passer sammen. Michael insisterede på at vi skulle gå derned, fordi han stadig havde tømmermænd fra frokost med arbejdet om fredagen, selvom blæsten ville betyde døden for de krøller jeg ikke har prøvet at have i mere end et årti. Da vi ankom var krøllerne væk - i den ene side. Flot, smarte Cille! Men jeg var egentlig ligeglad, det handlede om at have det sjovt, og det havde jeg!


The Ladykillers spillede fed musik



HEEEY MONKEY MONKEY


Jeg fik danset og snakket og drukket 5(!) Gin&Tonics! Jeg drikker sjældent og drikker mig aldrig fuld, og det undrer mig derfor stadig, at jeg kunne drikke så mange uden at blive mærkbart beruset. Hm! De smagte dælme dejligt.

søndag den 27. marts 2011

YES YES YES

Nøjh, mit hjerte begyndte at slå da der blev talt ned fra 1 minut og 59 sekunder. Og der steg prisen konstant, men jeg slog til da der var 14 sekunder tilbage. YES! Godnat.

fredag den 25. marts 2011

Dagens fund

Jeg var i Nål&Tråd i Kirkens Korshær idag og handle ind til min opgave, meeen der røg også lige lidt andre ting med i posen.

Knaphulssilke i forskellige farver - jeg bruger det faktisk som hæklegarn! En lillebitte guldramme, lidt beige 60'er-ish kantbånd og en knap med hanefjed.


En ny, håndstrikket, lyseblå cardigan med lange ærmer, rund hals og argyle-tern, det er lige mig!

En gammel Rosti opbevaringsboks, perfekt til amagergarn!

Kender du Nål&Tråd? Det er Kirkens Korshærs systue/stofbutik hvor alt kreativt der bliver indleveret ender. Man kan således finde sjove gamle ting, unikt stof, silketråd, stofrester osv osv.
Det ligger Nørre Allé 25 i Århus C.

tirsdag den 22. marts 2011

"Geometri i Tekstil"

Jeg har endelig fået brev fra Textilseminariet ang. min optagelsesprøve. De skrev alt det formelle om "tak for ansøgning" ... "du vil blive kontaktet hvis du ikke opfylder adgangskravene" .. "al kontakt foregår elektronisk fremover" ... og nu kommer det: "optagelsesprøven finder du på teko.dk under blablabla ... måske er du allerede igang med at løse den" HVA?! Har den ligget der i FEM HELE DAGE uden I har givet et pip fra jer, selvom al kontakt forgår elektronisk, I har min emailadresse og det ville have kostet 5 minutter lige at give ansøgere besked? Nårhj, jeg blev sur. Jeg har ventet i spænding og snakket med alle og enhver om den skide prøve, hver eneste dag. Nu har jeg pludselig travlt, føles det som om.

Emnet er "Geometri i Tekstil" og tekstildisciplinen er valgfri. Idé udvikling, begrundelse for farvevalg osv. skal selvfølgelig dokumenteres.

Min hjerne er gået i selvsving og jeg er vild efter alt fra Lady Gaga til Verner Panton.

Yiha! Nu kører det!

onsdag den 16. marts 2011

Ekstrem strik

Det her er det største (og måske vildeste) strikketøj jeg nogensinde har set!



Jeg synes det er inspirerende at nogle mennesker kaster sig ud i disse vilde projekter

tirsdag den 15. marts 2011

Strikkemaskine

Jeg er blevet fuldstændig vild efter at få en strikkemaskine! Jeg lærte at strikke på maskine i 2005 og har af og til gjort det på min mors gamle Brother KH900, meeen hun bor 100 km væk i Kolding og vi ses ikke så tit af samme grund. Nu er der jo det, at jeg har søgt ind på det der Textilseminarie og dér strikkes der på Brother maskiner, og jeg ville elske at have min egen maskine med. Jeg havde min mors med på Tekstilskolen i sin tid, og det er altså fedt at have sin egen som man altid arbejder på og lærer 100% at kende. Jeg ønsker mig rigtig meget sådan en herlig sag her: En Brother KH965i som kan det hele, simpelthen. Sådan da. Strikkemaskiner er nogle ældre damer, produktionen er for længst stoppet, så man kan købe dem brugt. Det betyder også, at de sidste der blevet lavet i 80'erne med computerstyring er meget lavtekniske og svære at kombinere med nutidens computere, hvis man f.eks. vil designe sit eget mønster. Dét vil jeg, for jeg er ikke så vild med at have balloner, elefanter og ubrugelige blomster i 80'er stil på mit strik. Jeg er faldet over dette forum; http://www.maskinstrikning.dk/ for maskinstrikkere, hvor en masse hjælpsomme damer sidder klar til at snakke. Såeh, hvis der er nogen der sidder med 10.000 dask de gerne vil af med, så mangler jeg!

mandag den 7. marts 2011

Maiden Voyage

Jeg tog min kære KitchenAid Mixer i brug for første gang idag! Den rører rugbrødsdejen sammen for mig. Den har stået og ventet i sin papkasse og i vindueskarmen - for jeg har jo dybest set ikke plads. Det er jeg faktisk ved at lave om på, jeg laver nemlig en opsats den kan stå på i et indhak i køkkenvæggen og så kan der opbevares frugt og kartofler nedenunder.

Jeg har købt træ i Silvan (det der momsfri søndag er lige sagen!) og fandt efter lang tids søgen en sav i kælderrummet. Jeg følte mig utrolig feminin da jeg stod på en stol i silkemorgenkåbe og rodede efter den.
Michael ville få et føl på tværs hvis han vidste, jeg smækkede et bræt op og spredte savsmuld på gulvet i hans fine køkken.
Nu har jeg gjort træet vådt så årerne kan rejse sig og blive slebet ned, så bliver det pænere når det bliver malet.


I weekenden var jeg til fødselsdag hos Freja, som fyldte 2 i onsdags. Jeg havde fundet en kjole med prikker og kirsebær til hende, for hun er vild med kjoler. Der var også en matchende rød cardigan, med rund hals og lidt puf i ærmerne, men den var ikke ligeså interessant.
2 andre veninder fra Tekstilskolen var også kommet, det er altid rigtig hyggeligt at se dem.
Så bliver der dælme snakket strikketøj til den store guldmedalje.

lørdag den 5. marts 2011

Kjærlighed

torsdag den 3. marts 2011

Jeg siger det bare...

Brian Setzer i København d. 19. Juli! Er du vannervittig jeg glæder mig!

Da jeg begyndte at interessere mig for Rockabilly Musikken varede det ikke længe før Stray Cats krydsede min vej (og det betød ikke uheld!) da en lettere senil pladepusher på et kræmmermarked synes jeg skulle høre "Rock this town".
I "Rumble in Brighton" synger hr. Setzer "GO CAT GO", på en måde, der rører mig indeni. Det samme gør hr. Carl Perkins i Blue Suede Shoes; one for the money, two for the show, three to get ready now GO CAT GO. I 2009 fik jeg således disse ord tatoveret i en rigtig fin old school stil.
Jeg oplevede Stray Cats d. 30. August 2009 i Amager Bio. Rejste derover med tog, var til fed koncert og rejste så til Herning - altsammen helt alene. Da de lagde ud med "Rumble in Brighton" var jeg lige ved at tude. Og så tilbage Skolehjemmet i Herning og knokle med afgangseksamen. Lidt surrealistisk. Nå, det var lidt om mig. Nu til musikken!


">

Han tager Slim Jim med sig (på trommer) men desværre ikke Lee Rocker (kontrabas).
Wuuuuhhuuuuuu jeg glæder mig! Og jeg har allerede købt to billetter, selvom jeg på ingen måde har råd. Den slags er et nødstilfælde.

tirsdag den 1. marts 2011

Sådan filter du en kugle


I vinterferien kastede jeg mig over et mindre filteprojekt, nemlig at filte kugler.

Jeg har set de kan købes færdige, bl.a. i City Stoffer i Århus til 3 kr stykket. Jeg synes det er temmelig pebret, når uld kan købes billigere og det er sjovt og nemt at lave selv.

Jeg har tænkt mig at bruge dem, trukket på snor som en lille perlekæde, som en bordskåner.

Man kunne også lave bordskåneren efter samme princip som Pinocchio tæppet fra Hay:
http://hayshop.dk/products/13-hay-rugs/9-pinocchio/

Eller måske endda filte enormt mange kugler og lave sit eget pinocchio tæppe!

Dette er min første DIY, konstruktiv kritik og gode råd modtages med kyshånd!



Du skal bruge:
Uld gerne merino uld. Fås i små fed hos Stof2000 til 5 kr, hvilket rækker til 10-15 kugler. Fås også i flere farver og større mængder her: http://www.cchobby.dk/kartehuset-uld-uldgarn/ og her: http://www.filtehuset.dk/

Filtenål Er en speciel nål med "omvendte" modhager der fører tråde af fibre ind i ulden, således at det filtes sammen. Kræver ikke vand, varme og sæbe som vådfiltning gør. Fås bl.a. i stof og stil og i panduro hobby, men jeg synes panduros er for dyre.
Sæbe til filtning, gerne "Uniren" fra Urtekram (ca. 40 kr/ltr)da det også er virksomt ved lavere temperaturer i modsætning til sæbespåner som oftest blev brugt før i tiden. Uniren bruges i opløsningen 2 spsk til ½ liter varmt vand.
Et kar, en balje eller en skål til at vådfilte i.
Undervejs kan man med fordel varme en sjat sæbevand ad gangen i en sovsevarmer med et fyrfadslys under, så der hele tiden er lunt sæbevand i baljen.

Nedenstående video viser og fortæller hvordan du filter



Det er første gang jeg prøver at redigere en video, og programmet har da også voldt mig problemer, men jeg synes det lykkes ret godt til sidst. Igen; gode råd er altid velkomne!

Jeg har med vilje lavet den lydløs, da jeg selv synes musik og baggrundsstøj kan være forstyrrende, når det ikke er nødvendigt.