Blog170px diy150px tante170px cv170px

søndag den 27. februar 2011

Amager

Jeg har været på Amager og besøge min gode veninde hele weekenden. Nu sidder jeg i toget på vej hjem og nyder godt af gratis Hotspot fra + more. Tak, DSB!
Lørdag fodrede vi ænder. De konsumerede 1 kg havregryn og 1 pakke hvedetoast på under en halv time.

Fugle-apartheid


De blev skræmt af en hund.


Om aftenen var der dømt Melodi Grand Prix - det er jo årets fest! Lidt ligesom at Anton Berg Marcipanbrød fra Netto er det fineste chokolade der findes.
Summerbird Go Home!


Jeg sov sammen med Lui i stuen. Han er åbenbart vild med fødder.


Jeg fik rigeligt rødvin og gin&tonic indenbords - det er jeg pludselig blevet vild med, det har ellers aldrig været min cocktail. Det er det nu!

Vi skal helt sikkert holde en grand prix fest engang, nøj hvor var det sjovt - og hvor findes der bare mange gode grand prix hits! I stof2000 hvor jeg arbejdede en kort periode kørte "danske grand prix hits" på repeat hver dag, så jeg har lært at holde af dem.
Søndag lærte Fie mig at drapere, jeg har længe gerne ville have forklaret teknikken, jeg aner intet om det, da det var helt ukendt på TEKO. Jeg forsøgte mig frem, men jeg tror jeg skal finde en gine i Aarhus og øve mig derhjemme. Søde Michael har lånt en biblo-bog om drapering til mig, den skal jeg også hjem at læse i, det er nemmere at forstå, når man også har haft det lidt i hænderne selv.


Summerbird Go Home! Her er det guldkaramellen, der rykker.

På banegården faldt jeg over dette knaldtilbud, Apropos Grand Prix.
Og Disco er stavet på to forskellige måder på samme cover, det er ret godt klaret.

torsdag den 24. februar 2011

Pakkepost

Jeg har fået denne pakke ind ad døren. Hvad er det mon? Det er en...







































Jeg knuselskerelskerelsker den!

lørdag den 19. februar 2011

Vinterferie

Torsdag var jeg en tur i tyskland med køreskolen. Jeg køber ikke alkohol og den slags, men jeg fandt det fineste kagepynt; hjertekrymmel der er endnu finere end de sukkerhjerter jeg har købt i dyre domme i Thehuset.





Der var også min helt egen sodavand, nemlig ”Zille’s”! Så det er altså Cilles Zille’s når jeg har købt den blå og den røde.


Jeg kørte selv til Kolding hvor jeg blev sat af ved min mors lejlighed. Det går fint med at køre på motorvej, men efter jeg selv skulle finde vejen til min mor, gik det hele lige pludselig galt og jeg byttede om på pedalerne, drejede skarpt, kørte for hurtigt i svinget og det ene og det andet. Det var gået fint hele vejen ned til tyskland. Jeg kan forbande mig selv langt væk for det, jeg vil allerhelst gøre det hele rigtigt hele tiden.

Fredag gik jeg i genbrugsbutikker i min hjemby, det har jeg sjældent mulighed for, så det havde jeg virkelig glædet mig til.
Jeg fandt mange gode ting:

En single med Nat King Cole, en klædebørste til Michaels habitter og pæne bukser, et silketørklæde med fint print, en æske sjove selvklæbende bogstaver, hårklemmer, og en pakke med prikkede strømpebukser der viste sig slet ikke at være prikkede, og i så dårlig kvalitet at jeg ikke kan holde dem oppe. Sådan er der jo altid en risiko ved at købe i genbrug. Jeg går altid med sømmede nylonstrømper så det var i det hele taget et sats!


I en anden butik fandt jeg sidste nye nummer af ”strikkenyt” og nogle andre tillæg til dameblade. Fuld af fine blusemodeller.


Jeg nyder at være sammen med min mor igen, vi ses ikke så tit, desværre.

Min lillesøster flyttede hjemmefra igår. Jeg synes hun er lillebitte lille og kan slet ikke forstå det.
Hun ryddede op i sine ting og i den forbindelse gav hun mig denne top med et superfedt print, som jeg helt sikkert kan bruge i en anden forbindelse.

mandag den 14. februar 2011

Valentins Dag


Jeg inviterede mig selv på middag i anledning af Valentins Dag. Valentins Dag er sådan en herlig undskyldning for at lave alt hjerteformet, og derfor var menuen:
Tofuhjerter med hjertesalat og hjertebroccoligratin

Og det var heldigt, at det kunne vi begge to godt li'.

Til dessert var der æble/brombær muffins. Jeg kan godt lide marcipan, så jeg fik den med marcipanhjertet på toppen og Cille fik den hjerteformede. Vi fik begge te, men Cille fik det som en soya-latte.


Jeg fik også en dejlig buket blomster på valentins dag, og jeg huskede at jeg godt kan lide lyserød, hvor heldig kan man være?

Love is in the air


Jeg mødte tilfældigvis min søde veninde Katrine - og det er ægte kærlighed over hende, for det er ikke bare Valentins Dag, det er hendes 1 års forlovelsesdag!

Happy Valentines Morning!

Jeg spiser et par dejlige rugbrødsmuffins - opskriften følger senere.
Mads og monopolet podcast kører og jeg klipper hjerter... til hvad mon?

søndag den 13. februar 2011

Brændte mandler

I min verden hører brændte mandler ikke kun til ved juletid, jeg synes det er godt slik hele vinteren.
Jeg har lige lært at lave dem sidste år. Engang for mange år siden da min mor, søster og jeg prøvede at lave dem, med flormelis husker jeg, rørte vi i noget der føltes som timevis og de blev ikke særligt pæne - men her er min opskrift, de er nemme og hurtige at lave. Uhm!




Jeg bruger en blanding af hasselnødder og mandler og så laver jeg i øvrigt 1½ portion, ellers er de alt for hurtigt spist - men pas på med at lave for store portioner, det skal kunne være på panden!
Man kan også bruge cashewnødder, usaltede peanuts og sikkers også meget andet, jeg har dog ikke selv prøvet det endnu.
Jeg tænker også på at prøve med at tilsætte lidt vanilie, men det eksperiment har jeg til gode endnu.

onsdag den 9. februar 2011

Shoe-Away

Jeg er ved at flytte ind i min kærestes lejlighed, og i den forbindelse vil jeg dele dette med jer, en opfindelse der gør opbevaringen af sko nemmere, især når man, som mig (og så mange andre kvinder) har mange af slagsen.


Den er ganske vist ikke fyldt op endnu, men det kommer, jeg tager det lige af et par gange.

Jeg kan stadig ikke få lov at indsætte link i min tekst, men den kan købes på ebay.co.uk for omtrent 125 kr. inkl porto. Søg efter "over door shoe rack"

Den er ikke det kønneste i verden, men det er smart at kunne få hele 30 par sko gemt af vejen, f.eks. som jeg har, ude i baggangen.

tirsdag den 8. februar 2011

If I knew you were comin' I'd've baked a cake



Jeg har simpelthen haft denne skønne sang på hjernen i 3 dage, efter jeg så den på "The Vintage Hausfrau"s blog - en blog jeg lige er begyndt at følge, jeg kan rigtig godt lide Hausfrauen allerede! Jeg ville gerne have linket til hende, men jeg kan ikke få det til at virke. Det lærer jeg nok en dag.

Jeg har gået og sunget "Bake a cake - bake a cake" så længe nu, at jeg blev nødt til at bare nogle cookies idag. Det mindede mig om, hvor meget jeg dog glæder mig til køkkencadillac'en kommer!

mandag den 7. februar 2011

KitchenAid looooooove

Jeg skal lige fortælle noget helt fantastisk, som bliver nødt til at stå på min blog - ingen nyhed, men det skal altså stå her alligevel.

Jeg elsker KitchenAid Artisan mixeren. Jeg har ønsket mig én siden jeg så den i et blad da jeg lavede collage på D.E.T. i 2005 (Der så i øvrigt også det lyserøde smeg-køleskab som jeg også brændende har ønsket mig siden)
Vi snakker altså 5 års KitchenAid ensomhed - det er godt nok trist.

Jeg har aldrig haft råd (eller plads) til en, men pladsen skulle jeg nu nok finde, hvis det var - og nu er det!
Juleaften (som egentlig var andres lillejuleaften) fik jeg, af min søde Mor, et hjemmelavet gavekort, der var en rebus på flere sider, og ordene der fremkom var "lyseblå kitchenaid køkkenmaskine" og jeg kunne ikke tro mine egne øjne (klogt af min mor at lave en rebus med et par bogstaver på hver side så jeg ikke fik et hjertestop)


Hver gang jeg har set en i et vindue, boligmagasin eller linet op i mange farver i en forretning, er det som om mit hjerte slog et slag over.
Jeg blev altså ret forvirret, for jeg plejer at få gaver til omtrent 500,- men det viste sig simpelthen at min mor havde deltaget i en julekalenderkonkurrence og pludselig en dag fik hun en mail om, at hun havde vundet en KitchenAid Køkkenmaskine - intet mindre. Hun ville også lidt gerne selv beholde den, men hun har en ret ny Kenwood maskine med en kraftigere motor, og hun går ikke nær så meget op i udseendet som mig, faktisk kommer funktionaliteten først for hende - jeg har aldrig hørt noget så skørt.
Det korte af det lange er, at den er bestilt i "isblå" og jeg elsker elsker elsker lyseblå. Og den får sin helt egen hylde, når den engang kommer.
Den kommer til april, men hva' pokker, jeg har ventet i 5 år, og troede der skulle gå ligeså lang tid før jeg havde råd, så jeg venter gerne nogle måneder endnu - jeg er bare SÅ heldig!

d. 22. December havde jeg også lige fået besked om at jeg havde vundet en giveaway på Camilles blog, og vundet verdens skønneste hulahop-ring, som har stået på "min kroniske ønskeliste" (ja det hedder den) længe. Det var, på gavefronten, en fuldstændig vild jul.

Der er lys forude

I lørdags var jeg et smut i Herning til åbent hus på TEKO og derfor også textilseminariet, da sidstnævnte er flyttet ind i TEKOs bygning B i sommers.

Jeg har tit tænkt på at det der Seminarie godt kunne være noget for mig, men der var frygtelig langt til Viborg både fysisk og mentalt, det kunne ikke hænge økonomisk sammen, niveauet synes ikke højt nok da de tog underkvalificerede ansøgere ind pga. manglende tilslutning osv. osv. så jeg har flere gange slået det ud af hovedet igen - men så en dag, mens jeg arbejdede som praktikant i STOF2000 talte jeg med en kunde der skulle købe ind til en opgave hun lavede på seminariet, og jeg, som den gode og interesserede ekspedient spurgte selvfølgelig rigtig meget ind til opgaven og uddannelsen og vi snakkede om transport, opgaver m.m. og pludselig steg min hjerterytme mærkbart - hvilket der ellers skal en forelskelse eller en løbetur til, før at den gør - og jeg kunne mærke at jeg var totalt tændt på den uddannelse, og jeg sagde mange tak for snakken til den søde kunde. På vej hjem fra arbejde kl næsten 18 om aftenen i december en mørk, iskold og glat aften nærmest svævede jeg hjem, for nu havde jeg altså besluttet mig!

Da jeg kom hjem undersøgte jeg straks hvad der skulle til for at jeg kunne søge ind, fik meldt mig til matematik på HF, undersøgt hvad jeg kunne på dagpenge og det ene og det andet - jeg har ikke været halvt så energisk det sidste lange stykke tid, så det hele tegner rigtig godt. Endelig er der lyd forude!

For at vende tilbage til historien så var der altså åbent hus og jeg har været rigtig supernørdet og lavet min ansøgning allerede, selvom der er ansøgningsfrist d. 15. marts i år. Jeg medbragte min ansøgning så jeg kunne aflevere den personligt hvis stedet levede op til mine forventninger.
Det gjorde det faktisk - nu når jeg kender TEKO ved jeg at niveauet er skyhøjt og deres undervisningsfaciliteter er tiptop, og jeg vidste selvfølgelig godt at seminariet har færre elever og dermed mindre midler og også er mere håndarbejdsorienteret.

Jeg fik den store rundvisning af beklædningslæreren Inger Marie, som også var lærer på Den Eksperimenterende Tekstilskole (DET) hvor jeg gik 2005/2006, men hun var der dog før jeg var. Jeg har aldrig været god til at "netværke" fordi jeg er en så privat og tilbageholdende person der ikke taler med særligt mange mennesker, men pludselig opdagede jeg, at jeg også har et netværk - jeg kendte til skolen, jeg kendte Inger Maries veninde Yvonne som var beklædningslærer da jeg var elev på DET. Jeg kender Charlotte Tøndering, striklæreren som jeg lavede indslaget til TV avisen med (se foregående indlæg), jeg ved hvem Hanne Pjedsted er, tidligere forstander for seminariet og tidligere bestyrelsesmedlem for DET. Jeg ved hvem Kirsten Augustinus er, én som vi også talte om i forbindelse med praktik. Lige pludselig falder alle brikkerne på plads, og jeg kan ikke mere være i tvivl om, at det er her jeg hører til.
Der er strikværksted (udelukkende brother-maskiner!), væveri, trykkeri, sylokale, plads til konstruktion og teori og ud over det så ligger det jo på TEKO som har de lækreste kæmpestore systuer, et ægte laboratorie, store klasselokaler med tilskærerborde, et stort trykværksted osv osv. Wauw!
Jeg er uddannet beklædningshåndværker fra TEKO og var virkelig glad for at gå der.

Jeg fik talt med nogle af de studerende, vævede 2-3 rækker på en skaftevæv og så en fremlægning om Hammerumpigen.
Jeg fik en studievejleder til at gennemgå min ansøgning med mig, og hun sagde nærmest mellem linierne at jeg var overkvalificeret, så det er jo fedt nok at føle sig lidt sikker på den front.
Der er som sagt ansøgningsfrist d. 15. marts og derefter udsendes der en optagelsesprøve - jeg er spændt på hvad det kan være! Men studievejlederen sagde, at det kunne jeg bestemt klare. Phew.

Så status er; ansøgning afleveret. Jeg mangler kun Matematik på niveau C for at blive optaget, og det er jeg i fuld gang med at tage - jeg har faktisk lige siddet og lavet matematik rapport (på computer, selvom det skal vi ikke - så nørdet er jeg) her til morgen.

Jeg håber alle i blogland vil krydse fingre for at jeg bliver optaget - jeg har virkelig, virkelig brug for noget at se frem til.